Det här är nya Folkhälsokollen

Folkhälsokollen har fått ett nytt utseende och förbättrad tillgänglighet och användbarhet. Här kan du läsa mer om nya Folkhälsokollen.

Välkommen till nya Folkhälsokollen! Mer data än tidigare och med ett uppdaterat utseende, förbättrad tillgänglighet och användbarhet. 

Vad är nytt?

Folkhälsokollen har fått ett nytt utseende och en ny struktur för att göra webbplatsen enklare att använda och navigera i. 

En stor förändring är att alla verktyg för att undersöka data är samlade på ett och samma ställe. Det innebär att du som använder Folkhälsokollen kan skapa dina datavisualiseringar och undersöka förekomst, utveckling över tid, fördelning eller jämför kommuner och stadsdelar utan att behöva bläddra mellan olika sidor på vår webbplats. 

I webbverktyget kan du undersöka mer data än tidigare, bland annat har vi uppdaterat Folkhälskollen med data om covid-19. Dessutom har visualiseringarna fått ett nytt utseende. Du kan enkelt spara ned din visualisering för att använda den i en presentation eller rapport. 

På nya Folkhälsokollen har vi också samlat alla hälsoindikatorer, det vill säga den data du kan undersöka, i olika folkhälsoområden. Det har vi gjort för att du enklare ska hitta den data du söker. 

Val av webbläsare och enhet

Om du har en gammal version av din webbläsare kan du uppleva problem med att ladda webbverktyget. För att garantera att det visas på bästa sätt rekommenderar vi webbläsarna Microsoft Edge (alla versioner), Firefox 12, Google chrome 19, Internet explorer 10, Safari 5.1 eller senare versioner av dessa.

Vi rekommenderar också att du använder dator eller surfplatta.

Kom igång

Gå till startsidan och välj ett folkhälsoområde att undersöka. Till startsidan > 

Läs mer 

Kontakta oss

Undrar du något om nya Folkhälsokollen? Har du förslag på något som bör förbättrats eller hittar du något som inte fungerar eller stämmer? Mejla till folkhalsokollen.slso@sll.se – vi vill gärna höra din åsikt! 

 

 

 

Publicerad 2021-05-11