Du som jobbar med folkhälsa kan använda Folkhälsokollen för att få en överblick över hur hälsa, sjukdomar, levnadsvanor och livsvillkor är fördelade och utvecklas över tid i olika kommuner och stadsdelar i Stockholms län. På detta sätt kan Folkhälsokollen bidra till kartläggning och prioritering i folkhälsoarbete.
Bilden nedan visar ett exempel på en arbetsprocess för folkhälsoarbete. De lila rutorna, steg 1 och 2, visar vilka delar av processen Folkhälsokollen kan bidra till. Det vill säga kartläggning och prioritering.
Bildtext: Exempel på arbetsprocess i folkhälsoarbete. Zooma i bilden om du inte kan läsa texten.
Behöver du stöd?
Om du behöver stöd i kartlägga eller prioritera folkhälsoarbetet med hjälp av Folkhälsokollen, mejla till folkhalsokollen.slso@regionstockholm.se
Nästa steg i processen
De tre sista stegen i arbetsprocessen för folkhälsoarbete handlar om expertstöd, implementering och utvärdering (de orange rutorna i bilden ovan).
Behöver du hjälp med att ta nästa steg efter du har kartlagt och prioriterat, kan du också kontakta oss. Vi hjälper dig komma i kontakt med experter på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) som arbetar med hälsosamma levnadsvanor, sexuell och reproduktiv hälsa, psykisk hälsa eller implementering och utvärdering.